UŞAK / MERKEZ - Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu

Tarihçe

Uşak' ta 19 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra mesleğinden ayrılarak iş hayatına   atılan Mahmut ÖZGÖBEK, içindeki öğretmenlik özlemini gidermek için adını taşıyan   okulumuzu yaptırmaya karar vermiştir. Okulumuz 10 derslikli ve 360 öğrenci   kapasiteli olup 2006 yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır. Okulumuz kısa bir süre   içinde eğitim araç ve gereçleri bakımından eksiklerini tamamlamış olup, öğrenci   odaklı Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda çağın gerektirdiği bilgi ve   becerileri kazanmış, topluma uyumlu, üretken bireyler yetiştirmiştir.

Zamanla yerleşim alanının büyümesi ve okula olan ilginin artmasıyla mevcut 10 derslikli bina yetersiz kalmış ve Özel İdare tarafından 16 derslikli yeni ek bina yapılarak,2019/2020 eğitim öğretim yılında hizmete sunulmuştur. Her iki binada da eğitim öğretim yapılmaktadır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 880 öğrenciye hizmet vermekte olup ayrıca okulun bünyesinde 3 adet "Hafif Otizm Sınıfı" mevcutttur. Hali hazırda Zafer Kalkınma ajansı tarafından "Kendin Yap Atölyeleri" hazırlanmış olup  ilimizin tüm öğrencilerinin kullanımına sunulmuştur.

Yayın: 10.12.2012 - Güncelleme: 03.02.2023 09:37 - Görüntülenme: 1814